Altijd als er eigenschappen toegeschreven moeten worden aan anderen, krijg ik terug dat ik zo positief ben. Miss positivo, mevrouw glas halfvol. Ik kan je vertellen dat dit vorige week wel even anders was.

Ik had een enorme dip week. Niet alleen fysiek ging het niet zo lekker, maar ook mentaal vond ik het erg lastig om positief te blijven. “Het komt wel goed!” (Wanneer dan?) “Je kan in ieder geval nog af en toe even naar buiten.” (Ja, maar daar heb ik dus echt ff geen zin in) En zelfs bij de revalidatie bleken de oefeningen ineens te zwaar. “Je moet er rekening mee houden dat je na een half jaar revalidatie net een begin hebt gemaakt aan je herstel…” WTF?! (Pardon my French) Dus bleh! Bleh bleh bleh!
En aangezien ik eigenlijk echt de kriebels krijg van klagen, besloot ik geen blog te schrijven. Stel je voor dat mensen ineens een ander beeld van me zouden krijgen?!

Ik bedacht, dat ik een hobby moest hebben. Een vriendin was begonnen met het schilderen van keitjes die ze vindt tijdens het wandelen. Er is zelfs een hele Facebook pagina voor “Kei Tof”. Een creatieve manier van ontspannen en vervolgens verplicht bewegen om ze weer te verstoppen voor degenen die de keitjes zoeken.
Alle vergeten hobby spullen werden naar boven getoverd en ik had eigenlijk alles behalve gesso en vernis. Dus hup aan de slag. En het is heerlijk om te doen!

Eind van de week kwam ik gelukkig mede daardoor weer een beetje uit de dip, maar in het weekend was het ineens weer klaar. Ik was er even helemaal klaar mee. Kon niks meer hebben, tranen vanuit het niks, maar gelukkig waren de bank en m’n dekentje gewillig en m’n man geduldig. (Ook erg belangrijk)

Gelukkig heb ik allemaal hele leuke en positieve opdrachtgevers, waardoor het toch fijn is om de week weer te beginnen. Op dinsdag heb ik altijd revalidatie, waardoor ik die dag nooit veel werk kan verrichten. Sinds vorige week ben ik weer helemaal gesloopt na revalidatie. Woensdag is dan zo’n half/half dag. Wel een overleg, maar een paar kleine taken en grotendeels uitschuifgedrag. (Vandaar dit blog op woensdag)

Het grootste positieve moment van deze week was de mail van DUO dat mijn studieschuld is afgelost! Ik had me geen beter moment kunnen bedenken, want dat verlicht het allemaal toch wel weer.

En zo ben ik aan het eind van m’n blog ineens kwijt wat ik nu eigenlijk wilde vertellen.
Oh ja, deze miss positivo vindt het best lastig om te allen tijde positief te blijven. Dus help ik mezelf met o.a. helpende oefeningen in het online Café van Nieuwetijdskind Magazine en met Excel bestanden van Debbie Boekhout vol financiële aannames voor 2021 waardoor we dit jaar toch in de plus gaan eindigen. Op naar de volgende week!