Een van mijn vriendinnen komt wel eens bij mij in het kantoor werken.
We hebben 2 flinke kantoortafels tegenover elkaar staan en eigenlijk werk ik altijd alleen. Maar zo af en toe zit zij tegenover me (op ruim anderhalve meter, don’t worry) en hebben we een hele productieve werkdag.

Gisteren was weer zo’n dag. Voor mij was gisteren iets minder productief, maar dat is gepland. Ik heb op dinsdag altijd revalidatie halverwege de dag. Dus ik had wél een productieve ochtend.
De rest van de dag zat ik mezelf in de weg. Ik was moe van de revalidatie en kon niet zoveel werk verzetten als ik in m’n hoofd had. Let op! In mijn hoofd…want mijn Trello lijst To do vandaag was leeg.
En dus verviel ik weer even in het kijken naar wat nog in m’n backlog lijst staat, wat heb ik allemaal nog niet gedaan, wat had ik willen doen.

En ineens werd ik teruggefloten door een strenge blik aan de overkant.
“Misschien moet je eens wat liever zijn voor jezelf!”
Prompt duik ik achter m’n computerscherm weg en roep “KIJK NIET ZO STRENG!!!”
Maar ik weet dat ze gelijk heeft. Moeheid heeft de overhand en dan kan ik zo streng zijn voor mezelf.

Dus even op een rij gezet wat ik allemaal wél al had gedaan: 1 overleg met opdrachtgever, 1 buddy overleg, een mail gestuurd nav overleg van maandag, een post geplaatst in een FB groep, revalidatie én gestemd.
En dus….dus was het tijd voor een dutje, want toen voelde ik pas dat ik echt heel erg moe was. Had het ook al erg koud, thee hielp niet en toen had ik al moeten weten dat een dutje of meditatie de oplossing zou zijn.

Om 15:30 (3 kwartier later) kwam Lara me wekken en vertelde me dat Shana een gezonde mugcake had gemaakt als tussendoortje. Daarna heb ik nog iets kleins van m’n backlog lijst afgewerkt en heb ik tevreden m’n werkdag afgerond. Ik moet écht liever voor mezelf zijn en het niet alleen zeggen, maar ook echt doen!

Hoe lief ben jij voor jezelf?
(Vandaag was Lara lief voor mij, door een heerlijk gezond ontbijtje te maken!)