Ik heb deze week al een paar keer benoemd, dat ik iets bijna niet durf uit te spreken.
Het gekke is, dat als ik er al aan dénk, dat er al een knoop in m’n maag ontstaat. Stel je voor dat ik dingen negatief kan beïnvloeden door er té positief over te praten of te denken.
Het is natuurlijk te zot voor woorden. Maar na 10 maanden herstellen én terugvallen, durf ik bijna niet te denken dat het herstel eindelijk lijkt te beginnen!

De vakantie, waarin ik ver over m’n fysieke grenzen ben gegaan, heeft me zoveel meer gebracht dan ik van tevoren zou kunnen bedenken.
En wat dat dan was? Het was niks fysieks als in conditie opbouwen of veel te veel rusten. Sterker nog, mijn lijf kan nog steeds niet zo veel als mijn hoofd denkt. Maar in m’n hoofd is de oude Sylvia wel aan het terugkeren…die is wat langer op vakantie geweest dan ik nu 3 weken in de Ardennen.
Het was een super sociale vakantie met veel spelletjes, tot diep in de nacht bijkletsen, massagetreintjes, de zeskamp, een vallende sterrenregen spotten en veel meer alcohol dan ik thuis drink. (Wat niet zo moeilijk is, want als ik bij de arts vertel dat ik 1 tot 2 drankjes drink…per maand, word ik altijd toegelachen. Niet het vermelden waard, kennelijk)

Dat ik een sociaal dier ben, heb ik altijd wel geweten. Maar dat onze camping familie zoveel positiviteit in me zou losmaken, had ik niet durven dromen!

Natuurlijk gaat mijn hoofd direct grote dingen plannen: meer uren werken, misschien kan ik me opgeven voor een teamsport, ik ga een app downloaden voor een dagelijkse workout!
Even op de rem!
Nu ga ik op zoek naar een modus om deze nieuw hervonden mentale energie in balans te brengen met de fysieke energie die er nog helemaal niet is. Een nieuwe uitdaging.
Maar na het afgelopen jaar weet ik, dat ik ook deze uitdaging aan kan.
Kom maar op!